به گزارش خبرگزاری فارس از مازندران، مخاطبان این رسانه با ثبت سوژهای « مشکل فاضلاب شهری ساری رفع شود » خواستار پیگیری این سوژه شدند.
در این سوژه آمده است؛ استان مازندران با مشکل جدی فاضلاب مواجه است که تنها ۱۹ درصد استان بهرهمند از فاضلاب شهری هستند که این میانگین در سراسر کشور به نزدیک به ۵۰ درصد میرسد.
در ادامه این موضوع آمده است: شهر ساری بهعنوان مرکز استان با مشکل جدی فاضلاب مواجه است که سالها در این امر کم کاری شده و نبود فاضلاب شهری باعث آلوده شدن آبهای زیرزمینی شده است که بارها محیط زیست به استانداری مازندران تذکرات جدی داده است که تا به حال کار بزرگی انجام نشده است.
همچنین در ادامه ذکر شده است؛ بیشترین جایی که مردم ساری مشکل فاضلاب دارند مربوط به منطقه شفا ساری هستند که مردم درخواست زیادی داشتند؛ ولی مسؤولان برخلاف قولهایشان کاری نکردند و آنقدر آب منطقه شفا بالا است که علاوه بر تاثیرات بد محیط زیستی، مردم دستکم باید سالی دو بار چاه تخلیه کنند که درخواست داریم صدای داد ما را به مسوولان مربوطه برسانید.
در همین خصوص شرکت آب و فاضلاب مازندران عنوان کرده است؛ مطالعات طرح فاضلاب شهر ساری در سال ۷۵ براساس طرح تفصیلی وقت این شهر انجام شد و با وجود اینکه کوی شفای ساری در زمان انجام مطالعات اولیه در محدوده خدمات شهری و طرح فاضلاب نبوده ولی در بازنگری طرح در سال ۹۶ به محدوده اجرای طرح فاضلاب ساری اضافه شد.
در همین راستا و براساس مطالعات صورت گرفته، مشخصات فنی طرح فاضلاب کوی شفا و محلات متصل به آن شامل تملک زمین به مساحت دستکم ۶۰۰ متر مربع، احداث یک باب ایستگاه پمپاژ به ظرفیت ۹۰ لیتر در ثانیه و اجرای حدود ۷۰ کیلومتر شبکه جمع آوری فاضلاب در اقطار ۲۰۰، ۲۵۰، ۳۰۰، ۴۰۰و ۵۰۰ میلیمتر است که با توجه به مشکلات مربوط به تملک زمین، اجرای این طرح با تاخیر مواجه شده است.
مکاتبات متعددی در خصوص تامین اعتبار اجرای طرح فاضلاب منطقه مذکور صورت گرفته که در صورت تامین منابع مالی، اقدام لازم برای خرید زمین، احداث ایستگاه پمپاژ و اجرای شبکه به عمل خواهد آمد.
تاکنون حدود ۳۵۰کیلومتر شبکه جمعآوری فاضلاب، یک باب ایستگاه پمپاژ و دو مدول تصفیه خانه فاضلاب با ظرفیت حدود ۴۸ هزارمترمکعب در شبانه روز، با صرف اعتباری حدود ۳هزار میلیارد ریال از اعتبارات ملی و بانک جهانی اجرا شده است و در حال حاضر، ۴۵ درصد جمعیت شهر ساری تحت پوشش شبکه جمعآوری و تصفیه فاضلاب هستند.
پایان پیام/۸۶۰۳۴/م
منبع : خبرگزاری فارس